Imatge d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

(ACN) El 50 % de les dones policia i el 75 % dels homes pensen que ser mosso és una professió masculina, segons un estudi de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). L’informe s’ha fet públic en el marc de les primeres jornades sobre la perspectiva de gènere i la igualtat d’oportunitats de dones i homes al cos de Mossos d’Esquadra. A l’esdeveniment s’ha tractat la igualtat des de diferents perspectives i també s’ha explicat el pla d’igualtat de la policia catalana. També s’ha presentat el protocol sobre l’assetjament sexual.

Una altra dada rellevant, l’ha facilitat la inspectora Rosa M. Gubianes, cap de la Unitat d’Igualtat i Equitat, que ha explicat que tot i que el nivell d’estudis superiors és més elevat entre les dones són menys als llocs de responsabilitat.

Sàmper diu que hi ha d’haver més dones als comandaments

En aquest context, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que els Mossos d’Esquadra han de ser capaços no només de tendir a arribar que les dones siguin la meitat dels agents del cos, sinó que també han de tenir “un paper destacat”, és a dir, que més comandaments han de ser dones. Per assolir aquest objectiu, ha assegurat que cal avançar en la conciliació familiar: “Cal que siguem capaços d’eliminar estereotips i abandonar la idea que certes professions són específiques d’un gènere”, ha reblat.

Actualment el 21 % dels agents són dones. Sàmper ha explicat que el Departament d’Interior està treballant amb diverses iniciatives per aconseguir arribar al 50 % de dones agents al cos amb diverses iniciatives. En aquest sentit, ha recordat que el novembre del 2019 es va crear la Unitat d’Igualtat i Equitat de la policia, i que aquest juliol s’ha constituït la Comissió per a la Igualtat de Gènere.