El sindicat de treballadors de l’ensenyament USTEC-STEs ha anunciat un nou calendari de mobilitzacions amb una primera concentració el proper 3 de desembre a les 18 h a la plaça de Sant Jaume. Al darrere de les protestes hi ha malestar pel que consideren una gestió caòtica de la pandèmia de coronavirus per part del Departament d’Educació.

Balanç de dos mesos i mig de curs

El sindicat assegura que “l’estalvi s’ha imposat a la seguretat” i el “manteniment de les retallades, a la salut”. USTEC-STEs ha fet balanç aquest dijous dels primers dos mesos i mig de curs escolar i ha constatat que els contagis a infantil i primària han estat inferiors que a secundària. Asseguren que en el primer cas, els grups bombolla han permès mantenir unes “ràtios per sobre del convenient però raonables”, però que s’ha pagat el preu de la pèrdua de les especialitats.

El nombre superior de persones infectades de covid-19 a secundària respon, segons el sindicat educatiu, a les sobreràtios que venen de lluny i a la insuficiència d’espais alternatius per l’obsolescència de bona part de les instal·lacions educatives. USTEC afirmen que la seguretat de l’alumnat s’hagués garantit amb les seves propostes, entre d’altres, de la reducció de ràtios, la jornada contínua o assegurar l’accés a EPI.  Des del sindicat també han retret al Departament que no s’han facilitat proves PCR al professorat que ha estat contacte amb positius i el retard en l’entrega de 300.000 ordinadors que va prometre per abans de nadal.

USTEC-STEs ha expressat alhora el seu malestar per la reducció de professorat a primària en 505 docents en la confecció de plantilles docents per aquest curs. La segona mobilització es farà dissabte 12 de desembre a les 17 h.