Diversos col·lectius van ocupar aquest dissabte l’espai del Mercat de l’Abaceria, tancat des de fa cinc anys en espera de la reforma definitiva. S’hi va fer una paella popular, una mostra fotogràfica sobre el mercat, una xerrada i s’hi van plantar diverses flors i un llimoner.

Els veïns també hi van pintar dos murals reivindicant un projecte de mercat amb més verd. Fins i tot s’hi va instal·lar una exposició amb fotografies de l’Abaceria. Les activitats es van allargar durant tot el dia i més endavant la Guàrdia Urbana va tornar a tancar el recinte amb cadenats i precintes.

Aquest dilluns al matí, els operaris han tancat alguns accessos oberts a la reixa que donen accés al solar. Algunes veïnes han aprofitat per entrar-hi abans i regar les flors que es van plantar el cap de setmana. També algunes persones grans reivindiquen un parc amb bancs per poder-hi seure un cop torni el mercat.

Contraris al projecte de reforma del mercat

Els veïns estan molestos per la decisió del districte de tirar endavant el projecte sense tenir en compte les al·legacions que van presentar, de fer un mercat amb més verd i més petit. També carreguen contra la presència d’un supermercat que, asseguren, afectarà molt el comerç de proximitat al barri. Avui també hi ha aparegut una pancarta reivindicant les 10.000 signatures que han recollit contra el projecte del mercat.

Veïns pinten un mural a l’interior del recinte del Mercat de l’Abaceria

Segons la plataforma Abaceria Respira, l’Ajuntament ha imposat un model de mercat i millora de l’espai que per a ells és insuficient. Expliquen que per fer el nou aparcament es perforarà la plaça i això condicionarà el futur ús del sòl com a zona verda. “Ens han dit que només s’hi plantaran vuit arbres“, comenta el Roger Bujons de la plataforma Abaceria Respira.