discoteca pampara vídeo

La discoteca Pampara de Sants, que en les darreres hores s’ha fet coneguda pel vídeo en el qual apareixen menors reproduint rols masclistes, només té llicència d’oficina no oberta al públic. Segons fonts municipals, l’espai no té permís per fer-hi cap altra activitat i, de fet, té un expedient de cessament obert des de l’estiu.

Es va obrir després d’una inspecció que la Guàrdia Urbana de Barcelona va fer el 22 de juny, en què els agents van comprovar que s’hi estava duent a terme una activitat de concurrència pública per a la qual no té permís. Amb tot, el local està registrat sota la denominació comercial Associació Oasis Cultural.

La discoteca Pampara està obligada a tancar

Les mateixes fonts asseguren que, en aquests casos, quan un local no té el permís corresponent per fer l’activitat que està duent a terme, s’obre un període administratiu que pot ser lent. Comença un procés amb diferents estadis en què, per exemple, els responsable tenen un termini per esmenar els incompliments detectats.

Durant aquest temps els responsables tenen prohibit portar a terme l’activitat denunciada. I si la Guàrdia Urbana s’hi adreça i constata que encara s’hi fa allò no permès, atura l’activitat i aixeca acta.

FECALON demana a l’Administració que hi actuï

La patronal de l’oci nocturn FECALON lamenta que l’espai “no compleix les condicions de seguretat per a menors +14″ i afirma que “no és una discoteca”. Per això, reclama a les administracions “més control d’esdeveniments“ i demanen a l’Ajuntament que precinti el local.

Rols masclistes i sexistes

La discoteca, situada a l’avinguda de Madrid, ja ha eliminat les imatges que va difondre a TikTok. Al vídeo es pot veure una filera de noies recolzades sobre un escenari en un moviment de “perreo” i que tenen una altra filera de nois que les agafen pel darrere.

La psicòloga i experta en abordatge de violències masclistes Ariadna Vilà Castelló considera que els menors reprodueixen els rols masclistes que veuen en els seus referents propers de TikTok, a internet, als videojocs o a la pornografia.