Diverses persones han llançat cabdells de llana de diferents colors al públic assistent a l’acte. La persona que el rebia havia d’aguantar el fil i llançar el cabdell a una altra persona. D’aquesta manera, tot el públic ha quedat unit en una xarxa de colors diferents. L’activitat simbolitzava la unió entre persones d’arreu del món.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha destacat el paper de Barcelona com a ciutat acollidora, de les institucions i entitats, amb mesures com l’ampliació de les infraestructures per fer front a l’arribada de refugiats, especialment rellevant per l’increment del 87 % de les persones que demanen asil a la ciutat.

Asens ha destacat també la implicació de la ciutadania. En aquest sentit ha recordat la manifestació més multitudinària d’Europa a favor dels refugiats que es va fer a la capital catalana.

20 minuts de silenci pels refugiats

Precisament un grup de ciutadans han fet una plantada a favor dels refugiats. Es tracta d’una iniciativa que va començar l’any 2016 per denunciar que el drama que es viu al mar Mediterrani i als països fronterers. En total, han fet més de 1.000 minuts de silenci. La trobada és els dimecres a les 20 h a la plaça Nova i la darrera ha coincidit amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades.