La síndrome d’Asperger és un trastorn del desenvolupament cerebral que es caracteritza per importants dificultats en la interacció social i la comunicació no verbal, així com patrons limitats i repetitius de comportament. La llum, el so i el tacte els pot causar plaer però també desafecció. Es detecten entre tres i set casos d’Asperger per cada 1.000 nadons.

Comunicació i rigidesa de les persones amb Asperger

Tot i les dificultats en la interacció social, la majoria de les persones amb Asperguer s’expressen correctament, excepte una tercera part que mai desenvoluparan el llenguatge.

Una altra característica d’aquestes persones és la dificultat de trencar les pautes. Les situacions de canvi, o improvisació, els genera angoixa i pot desembocar en una reacció extrema que sovint es confon entre la societat amb problemes de conducta i educació.

Difondre l’Asperger per aconseguir recursos

Bona part dels esforços de les entitats i les famílies que conviuen amb la malaltia se centren a fer-ne difusió, per aconseguir recursos, però també per trencar els estereotips i prejudicis que hi ha al voltant de les persones amb Asperger.

betevé, l’agència creativa Vimema, el Palau de la Música Catalana i l’Associació Asperger Catalunya han unit forces per visibilitzar el col·lectiu amb un vídeo especial que s’ha estrenat diumenge amb motiu del dia internacional d’aquesta condició de l’espectre autista. L’especial de betevé anirà recollint testimonis que expliquen què suposa conviure amb l’autisme.