Els encarregats de recollir les verdures de l’hort del terrat han estat els usuaris de la Fundació Joia, una de les dues entitats que treballa aquest espai verd. S’han recollit 10 quilos de bledes, que se sumen als 13 que va recollir la Fundació Asproseat dimecres passat.

Els impulsors de la iniciativa reconeixen que no s’esperaven que l’hort tingués aquesta producció. Per això han volgut col·laborar amb un menjador social del barri donant-los la collita. “Hem conegut Canpedró, és molt a prop i a nosaltres ens permet que els nois que estan aquí portant l’hort puguin anar caminant perquè està aquí mateix i aleshores també li dóna aquesta dimensió de quilòmetre zero. Es fa tot aquí i es consumeix tot aquí mateix”, explica Ferran Urgell,  tècnic de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

A Canpedró també valoren molt positivament el donatiu de verdures, ja que normalment no els arriba producte fresc per elaborar els plats que serveixen al menjador social.

Més horts a la ciutat

L’hort urbà de la seu del districte de Sants-Montjuïc no és el primer que posa en marxa a la ciutat l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Actualment ja funciona un altre al carrer de València i ja estudien la possibilitat de crear dos més en espais municipals del districte de Ciutat Vella.