Aquest dilluns, 19 de febrer, s’implantarà una nova recollida de residus al barri vell de Sarrià que vol fer desaparèixer les escombraries dels carrers del barri i que s’emmarca en l’estratègia de residu zero. L’Ajuntament ha repartit bosses i cubells als veïns, que tres dies a la setmana podran treure l’orgànica i els sanitaris, dos dies el plàstic, un dia el rebuig i un altre el paper i cartró. S’eliminaran els contenidors i només quedarà el del vidre, única fracció de reciclatge que no es deixarà al carrer.

Una de les grans novetats és que l’horari per baixar les escombraries es reduirà a una franja de 20 a 22 h. Tot i això, hi haurà àrees d’emergència al matí, quan es podran llençar els residus en el cas de no poder-los baixar en les hores establertes. Serà a la plaça d’Artós (de 8 a 10 h), a la de Sant Vicenç (de 10.30 a 12 h) i a la de la Vila (de 12.15 a 13.45 h).

Xip identificador a la brossa

El cubell de matèria orgànica i les bosses translúcides porten un xip identificador del propietari. Tot i que encara no es preveuen sancions si la classificació no es fa correctament o es troben bosses o cubells deixats fora de les hores de recollida, s’informarà amb un adhesiu de “bossa o cubell deixat incorrectament” al propietari, amb qui es contactarà per explicar de nou com funciona la nova recollida.

Adaptar-se als canvis

Els dies previs, els veïns miren d’adaptar-se al nou sistema. Francina Casamitjana diu que ja ha començat a organitzar-se però que tot plegat ho troba complicat. De moment, s’ho ha apuntat: “Els dies me’ls he posat aquí a la nevera perquè així ho aniré recordant”. Tot i això, considera “que és complicar-nos molt la vida a les persones grans per un motiu i a la joventut per un altre, perquè van escopetejats, perquè no tenen temps, per moltes coses”. També creu que caldrà un temps d’adaptació Teresa Masderoda. “T’has d’acostumar, abans era més senzill. Això és complicat i ja veurem si funciona. Espero que sí perquè el dispositiu que està en marxa és tremend”, diu. Ella té clar que “ho intentaré fer”.