Són imatges de l'atac a una cafeteria de la plaça d'Urquinaona tretes d'Internet. En un moment del vídeo es veu com un jove amb la cara tapada, una bufanda marró al coll i una motxilla blava dóna cops contra el vidre del local. Poc després, apareix una segona persona encaputxada i amb un còctel molotov a la mà. Immediatament, l'establiment comença a cremar. Ells són, segons la investigació, dos dels detinguts d'avui. La policia els imputa els delictes d'incendi, desordres públics i danys, entre d'altres. Igual que a un altre dels arrestats, que suposadament també va participar en aquests incidents. I no són les úniques destrosses que pot haver provocat. Els Mossos l'acusen, a més, de rebentar l'aparador d'El Corte Inglés de la plaça Catalunya. Com el quart detingut que hi ha hagut a Barcelona. Tots són joves d'entre 21 i 28 anys. La majoria de nacionalitat espanyola i amb antecedents penals per desordres públics, atemptat a l'autoritat o tinença d'armes o explosius. I la llista continua. Els detinguts són ara en dependències policials i s'espera que en les properes hores passin a disposició judicial. La policia els ha pogut identificar gràcies a imatges com les que va gravar l'unitat especial que es va crear mesos enrere per tenir proves contra els esvalotadors. Vídeos i fotografies que han d'ajudar els jutges a l'hora de dictar sentència o de dictar mesures preventives contra ells. Segons els Mossos, les quatre detencions que hi ha hagut avui a Barcelona formen part de la investigació sobre els incidents de la vaga general. La policia ja ha avisat que en les properes setmanes n'hi podria haver més. Els arrestats d'avui se sumen als 79 que ja hi va haver el 29 de març. Tres d'ells continuen a hores d'ara en presó provisional.

Els detinguts a Barcelona són tres nois i una noia d’entre 21 i 28 anys i se’ls imputen delictes d’incendi, desordres públics i danys. Tres d’ells tenen antecedents per delictes contra la seguretat i desordres públics. Tres dels detinguts haurien participat en l’incendi de la cafeteria Starbucks, i l’altra hauria participat en els incidents a les portes d’El Corte Inglés. La valoració dels danys ocasionats a la cafeteria ascendeix a 72.000 euros, mentre que els danys ocasionats al centre comercial pugen a 43.000 euros. Els quatre detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

Els Mossos haurien detingut dues persones més a Tarragona que haurien participat en els aldarulls que es van produir a la ciutat, entre els que hi ha el llançament de pedres contra la seu del PP i l’agressió a un agent de Mossos d’Esquadra. Amb la detenció d’aquestes sis persones, els Mossos d’Esquadra donen per tancada la primera part de l’operació policial.