Es diu ivanhoe. És una rosa vermella que es va convertint al color verd a mesura que s'obre. De la més innovadora a la més tradicional, aquest Sant Jordi en trobarem més de cent varietats diferents. El Gremi de Majoristes confia que els catalans compraran més de sis milions de roses, i el 40% es comercialitzen a Mercabarna-flor. JAUME ESTEVE, president del Gremi de Majoristes de la Flor "Aquest any és un dia laborable i això és una garantia. No solament compra la gent habitual com els floristes, també moltes empreses aquest any regalen roses." Tot i que les vendes van a bon ritme, els majoristes asseguren que aquest és un any atípic. JAUME MATEU, president de l'Associació de Majoristes de Mercabarna-flor "El florista té molta por d'agafar les mateixes roses perquè no se sap què passarà, no està molt clar si plourà o no." El període de fred intens que va viure aquest hivern Holanda, un dels països d'origen de les roses, ha fet que les flors no assoleixin una gran mida. Per això aquest Sant Jordi les roses seran més petites. Els preus seran similars als de l'any passat. JOAN CARLES EGEA, florista "La que millor es ven, la vermella, es pot trobar des dels tres fins als sis euros. També hi ha una gran varietat de roses de colors que poden sortir, la del Barça, que està bé." Les roses blaugrana hauran de competir amb les roses blanques amb motius del Madrid. La proximitat del clàssic de futbol, que es jugarà dos dies abans de la diada, ha inspirat els guarniments de les flors personalitzades.

El 90% de les roses que es comercialitzen a Mercabarna-flor són d’importació: el 35% dels Països Baixos, el 35% de Colòmbia i el 20% de l’Equador. També podem trobar varietats del país, que suposen el 10%. En total se’n posen a la venda més de cent varietats diferents. Aquest any, la més comercialitzada serà la freedom, que destaca per ser molt resistent i duradora.

Les més tradicionals, les vermelles, són el número u en vendes amb el 70% del total. Però cada cop tenen més protagonisme les roses de diferents colors, especialment les blaves i blanques.