La legislació espanyola considera que els productes d’administració endovenosa són medicaments i, per tant, han d’estar autoritzats per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris o per l’Agència Europea del Medicament.

La Unitat Central de Consum dels Mossos d’Esquadra va iniciar el 15 de novembre passat una investigació i va comprovar que els medicaments amb els quals es pretenia fer els tractaments vitamínics i minerals no estaven autoritzats. També es va constatar que l’establiment no disposava d’autoritzacions administratives com a centre sanitari. Dos dies després, el 17 de novembre, es va procedir a escorcollar el local, que ja estava obert al públic. L’operació es van localitzar medicaments injectables, ampolles de sèrum i material sanitari. Alguns d’aquests medicaments són il·legals a l’estat espanyol i, per això, van ser intervinguts. Segons les investigacions, en comptes d’administrar els productes que anunciaven els tractaments, s’havien de preparar al mateix local combinant medicaments amb sèrum.

L’empresa era una franquícia d’una companyia canadenca que volia obrir diversos centres i que estava en converses amb una oficina de farmàcia de Barcelona per poder elaborar medicaments industrials com si fossin fórmules magistrals.

La policia va denunciar penalment l’administrador, dos socis i el metge contractat com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per oferir i estar en possessió de medicaments il·legals. La investigació continua oberta.