CLARET SERRAHIMA, dissenyador "El que estic fent és reivindicant d'alguna manera i recordar els ocellaires que teníem aquí. I a més és d'una forma que no és abstracta, és figurativa, i això vol dir que pot entendre-ho des d'un nen de tres anys fins a una persona de 80 anys. La lectura que voldria que se'n fes és que els que recordem les cabanes dels ocells, que no tornaran mai més, si que ajudi que es plantegi, que s'està plantejant tant des de l'Ajuntament com les associacions com els Amics de la Rambla, que d'una vegada per totes desapareguin aquests quioscos horribles, espantosos, que hi ha a la Rambla". FERMÍN VILLAR, president dels Amics de la Rambla "És en la línia que vam començar l'any passat que cada any hi hagi un creatiu que proposi un disseny d'enllumenat de Nadal. És molt creatiu perquè són ocells molt dinàmics, hi ha ocells que s'esperen i es miren la Rambla i d'altres aixequen el vol. És de la rambla de les Flors, a l'octubre amb les Festes del Roser, a la rambla dels Ocells, però que no es queda només on hi havia els ocells sinó que va de Santa Mònica fins a dalt de tot, a Canaletes."

L’associació Amics de la Rambla continua amb l’aposta engegada l’any passat de tenir un enllumenat nadalenc d’autor, una iniciativa que va inaugurar l’any passat l’arquitecta Benedetta Tagliabue i que aquest any ha anat a càrrec del fundador i director general de Clase Bcn, Claret Serrahima.

El dissenyador ha volgut retre homenatge a l’antiga Rambla, amb les parades d’ocellaires que, segons ha explicat, “em va saber molt greu que traguessin”. Per això, ha fet penjant dels arbres figues d’ocell d’entre 80 i 100 centímetres fetes a base de llums LED de colors càlids i que representen les aus tant en actitud estàtica com en moviment.

Des d’aquest dijous a la tarda, quan s’encenguin, els barcelonins podran observar un enllumenat format per figures de pardal, de merla, de gavina, de lloro i de mussol, que representen ocells propis de la ciutat, d’altres de nouvinguts que ja estan integrats i el mussol com a protagonista de la nit.

El nou enllumenat ha costat més de 52.000 euros, que han pagat Amics de la Rambla i l’Ajuntament.