VICENÇ MARTÍNEZ, gerent de l'Hospital Vall d'Hebron "Nosaltres des del primer moment, això ha començat a les 15.10 h, hem avisat al Servei d'Emergències Mèdiques perquè no ens portessin urgències perquè no els podíem atendre i perquè la ronda de Dalt estava inundada. Sense aigua ens estàvem plantejant dos dies perquè tenim els dipòsits. En el tema de llum és més complicat."

L’Hospital Vall d’Hebron ja ha recuperat la normalitat absolutament. Però aquest dijous a la tarda el centre s’ha quedat sense aigua durant un parell d’hores com a conseqüència d’una fuita. Des del primer moment, han alertat al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) perquè no els portessin més urgències “perquè no teníem aigua i perquè la ronda de Dalt estava inundada i les ambulàncies no podien arribar”, ha explicat Vicenç Martínez, gerent del centre sanitari. També han recomanat als ciutadans que es dirigissin a altres hospitals, tot i que Martínez ha assegurat que l’hora en què s’ha produït l’incidència no és de les més punta al servei d’urgències.

Fins que Aigües de Barcelona no ha aturat la fuita i ha restablert el subministrament amb una canonada secundària, l’hospital ha continuat funcionant gràcies als dipòsits que té a les instal·lacions. Vicenç Martínez ha relatat al programa ‘Bàsics BTV’ que “han estat prudents” i que han utilitzat les reserves per a necessitats bàsiques, com garantir que es podien acabar les intervencions quirúgiques que ja estaven en marxa o l’esterilització de material. Segons el gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, els dipòsits els haguessin permès estar dos dies sense aigua corrent.