L’avaria s’ha produït a les tres de la tarda de dijous, quan, segons Aigües de Barcelona, hi ha hagut una baixada de tensió elèctrica que ha fet aturar de cop el pas de l’aigua, la qual cosa ha produït una acumulació que ha trencat el conducte. Això ha generat una gran fuita d’aigua que ha inundat la ronda de Dat i ha deixat sense servei 10.000 abonats i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. El centre sanitari ha activat el pla d’emergència i, gràcies als dipòsits de reserva d’aigua, ha seguit operant amb normalitat, tant pel que fa a l’atenció als pacients com en la majoria de cirurgies. Sí que s’han hagut d’ajornar dues operacions de pròtesi de genoll i diverses endoscòpies. A més, com a mesura de precaució, shan derivat temporalment els nous pacients que entraven a les urgències cap a altres hospitals fins que s’ha recuperat el subministrament d’aigua, més de dues hores després. Aquest dijous al vespre, l’hospital ja tornava a funcionar de manera habitual.

Tant el gerent del Vall d’Hebron, el doctor Vicenç Martínez, com el conseller de Salut, Toni Comín, han agraït la tasca del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), i dels altres centres sanitaris de la ciutat, que han contribuït que “la ciutat no hagi notat que avui hi ha hagut un accident“. Pel titular de Salut, “s’ha demostrat que hi ha un pla d’emergència que funciona perfectament” i ara caldrà avaluar amb Aigües de Barcelona què ha passat i de quina manera es pot garantir un correcte subministrament a un centre sanitari com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Quant al trànsit, l’aigua ha obligat a tallar durant mitja hora el lateral del costat muntanya de la ronda de Dalt a l’altura de la plaça de Karl Marx i dos carrils del tronc central en sentit Llobregat. Un cop resolta la fuita, s’ha pogut reobrir el pas de vehicles i s’ha anat restablint la normalitat, tot i haver-hi importants afectacions viàries a les dues rondes i a la C-58. Tres dotacions dels Bombers de Barcelona s’han desplaçat fins allà per comprovar que no hi hagués afectació als serveis de llum i de gas. Per la seva banda, operaris del servei de clavegueram han netejat els embornals per ajudar a buidar l’aigua acumulada.