L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, diu que les paraules de Miquel Buch sobre l’actuació del consistori “no responen a la lleialtat institucional”. Ho ha dit durant la compareixença posterior a la reunió que ha mantingut aquest dimarts al matí amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

El conseller d’Interior ha assegurat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que l’Ajuntament de Barcelona s’havia “relaxat” amb el “top manta”. Colau li ha etzibat que si el consistori s’ha relaxat “ells estan en coma”. Ha afegit que són declaracions impròpies i que, en canvi, la Guàrdia Urbana “s’ha sentit molt sola”. L’alcaldessa ha manifestat que fa molt temps que reclamaven una col·laboració entre els cossos policials, una col·laboració que finalment aquest dilluns ha permès un macrodispositiu policial contra el “top manta” al passeig de Joan de Borbó. Colau, però, ha afegit que cal modificar la llei d’estrangeria per donar alternatives laborals als manters.

Més agents al carrer

Ada Colau ha celebrat que “després d’un any reclamant-ho” hagi augmentat la presència policial a la ciutat. Ara bé, creu que “amb el dèficit que tenim” els 320 agents que va anunciar Miquel Buch per a després de l’estiu “no són suficients”. Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, que ha comparegut també després de la reunió, ha afegit que estan estudiant que alguns agents que custodien edificis surtin a patrullar, perquè aposten “per la seguretat”.