(ACN) La Policia Nacional ha detingut set persones i n’investiga quatre més per tinença de pornografia infantil en núvols d’emmagatzematge. Els arrestos s’han fet en diverses províncies de l’estat, entre les quals Barcelona. Els detinguts utilitzaven aplicacions de missatgeria instantània per obtenir continguts que posteriorment guardaven en servidors d’emmagatzematge de dades.

Tal com ha informat la policia, un dels arrestats contactava amb menors per una aplicació de videoconferència per exigir-los fotografies sexuals protagonitzades per ells.

Emmagatzematges remots per evitar ser descoberts

Els agents van descobrir que els arrestats guardaven els arxius en emmagatzematges remots en lloc de fer-ho en dispositius locals. Ho feien per evitar ser descoberts en cas que algun amic o familiar tingués accés als seus dispositius. D’aquesta manera, podien accedir al contingut i modificar-lo des de qualsevol terminal. Segons indica la policia, això és molt útil perquè poden consultar-ho en el moment en què tenen l’impuls sexual.

En els escorcolls domiciliaris, els agents van intervenir sis telèfons mòbils, una tauleta, tres portàtils, tres discos durs i una memòria USB. Els detinguts feien servir aplicacions de missatgeria instantània per intercanviar contingut. Els arrestos i les investigacions s’han fet a Barcelona, Alacant, Astúries, Madrid, Màlaga, Palència, València, Valladolid i Saragossa.