La forma d’actuar del lladre era sempre la mateixa: entrava al metro sense pagar i abordava les víctimes, totes gent gran, en zones poc transitades i quan anaven soles. El jove exigia a les víctimes que li donessin el telèfon mòbil assegurant que formava part d’una banda juvenil, que portava un ganivet i que no dubtaria a matar-los si es resistien.

Després que els Mossos detectessin diversos robatoris similars, l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità dels Mossos, que s’encarrega dels delictes en el metro i els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va iniciar una investigació tutelada per la Fiscalia de Menors de Barcelona per localitzar el presumpte autor, que ja sospitaven que era menor.

Els tres robatoris violents es van produir entre finals de juny i juliol en tres estacions de metro diferents. El 9 d’agost el jove, de 15 anys i nacionalitat guineana, va ser detingut, tot i que va mostrar resistència. Finalment el menor, que va ser identificat per les tres víctimes, va ser denunciat per tres robatoris amb violència i intimidació, per desordres públics i resistència als agents de l’autoritat i va ingressar en un centre de menors després de passar a disposició judicial.