Els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària han detingut un home acusat de tres robatoris al port de Barcelona, en què va sostreure material per a la pesca per valor de 60.000 euros. L’arrestat actuava sol i utilitzava el camió de l’empresa on treballava per accedir a les instal·lacions portuàries, de matinada i sense aixecar sospites.

Detingut “in fraganti”

La Confraria de Pescadors de Barcelona havia denunciat el robatori de portes d’arrossegament, un material molt car i que és imprescindible per sortir al mar i pescar. Arran de les queixes dels pescadors, el 12 de febrer la Policia Portuària va activar un dispositiu en què va sorprendre “in fraganti” el presumpte lladre.

Es tracta d’un home de 49 anys que utilitzava el camió de l’empresa on treballava perquè tenia autorització per entrar a la zona portuària. Així aconseguia accedir al recinte sense problemes. Un cop a dins carregava les peces al vehicle sense aixecar sospites.

robatori material pesca port de Barcelona

Tres furts en dos mesos

Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació i van poder acreditar que el detingut havia comès un total de tres furts al port de Barcelona amb el mateix “modus operandi”, i que en el tots els casos havia robat material de pesca de característiques similars.

El material robat, a una deixalleria de Badalona

La investigació també va determinar que l’home va vendre el material robat a una deixalleria de Badalona. Poques hores després de la detenció, els Mossos van poder localitzar les portes sostretes en el segon furt. En concret, se’n van localitzar cinc, valorades en 29.000 euros, que es van retornar als propietaris.

El material robat en el primer furt -que es va produir el 21 de gener- no es va localitzar perquè la deixalleria ja l’havia destruït.

El detingut va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.