Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona una dona de 51 anys que venia joies falses en domicilis de persones d’edat avançada. Els agents van enxampar la presumpta delinqüent “in fraganti”, gràcies a l’avís del conserge de la finca, quan acabava de vendre una joia falsa per 500 euros a una dona gran amb problemes de memòria. Se l’acusa d’un delicte d’estafa a persones vulnerables. Després de passar a disposició judicial, la detinguda va quedar en llibertat.

1.600 euros en efectiu, diverses joies i quadres

La víctima va respondre de forma incoherent a les preguntes dels agents. Durant l’actuació policial, els Mossos van escorcollar les bosses de la presumpta estafadora i hi van trobar 1.600 euros en efectiu, algunes joies, bijuteria i les claus d’un cotxe. Quan els agents van acompanyar la dona al vehicle, van trobar-hi quatre quadres i quatre figures de temàtica religiosa d’origen desconegut, les quals van ser comissades i custodiades en dependències policials.

Obres d’art falsificades

Mossos d’Esquadra van demanar la col·laboració de la Unitat de Patrimoni Històric, que va determinar que les obres d’art intervingudes durant l’operació policial eren falses. Els agents treballen amb la hipòtesi que la detinguda intentava vendre els quadres i les figures fent-les passar com a autèntiques per un valor superior.