segrest virtual què fer
Foto: Synatix

Els Mossos d’Esquadra alerten de la tornada de l’estafa del tècnic de Microsoft. Es tracta d’un engany habitualment a través d’una trucada, però que també pot ser per correu electrònic o internet. Una persona es fa passar per fals tècnic de la companyia informàtica. T’informa que tens un problema de seguretat al teu compte de Microsoft i et demana les claus per accedir-hi. Una vegada entren al compte, utilitzen les dades personals per estafar-te.

Com hem d’actuar amb l’estafa del fals tècnic?

La policia recomana penjar la trucada i no donar cap mena de dades personals a ningú. Per assegurar-se de si es tracta realment d’algú de l’empresa, els Mossos recomanen contactar-hi directament per esbrinar si són els autors de la trucada. El cos policial aconsella posar una denúncia i aportar una captura de la pantalla del web de l’empresa que suplanta l’adreça, el correu electrònic o el número de telèfon a través del qual s’han posat en contacte.

Com detectar el frau?

Hi ha diversos indicadors que ens poden ajudar a identificar un frau, com que el fals tècnic ens sol·liciti claus i dades d’accés a l’ordinador. Un altre indicatiu són excuses relacionades amb problemes tècnics o de seguretat per demanar facilitar les dades una altra vegada. També ens hem d’alertar si ens demanen un pagament per resoldre un problema o, en general, qualsevol acció amb urgència.