Aquest és el mocador que feia servir la detinguda per escanyar les seves víctimes fins deixar-les inconscients. El van trobar dins del seu domicili. La policia també va recuperar diverses joies i bosses de mà robades. La dona sempre actuava de la mateixa manera. Buscava dones grans que visquessin soles. Després es presentava a casa seva amb qualsevol excusa. Ho feia acompanyada d'un dels seus fills, de set anys. TONI RODRÍGUEZ, cap del dispositiu dels Mossos "És un encant de criatura i utilitza la petició d'almoïna, d'aigua pel nen i les senyores ancianes de més de 80 anys quan veuen el nano que demana aigua o que demana pa és bastant difícil resistir-se de donar una almoïna al menor". La detinguda vivia en aquest edifici del barri de Sants. Tot i això, cometia els robatoris en diversos municipis del Maresme. Gràcies a la descripció que van donar-ne les víctimes i a les imatges de les càmeres de seguretat se la va poder localitzar la setmana passada. La dona té antecedents penals per furts, estafa i robatrori amb força. A més, ja havia utilitzat els seus fills per demanar almoïna. La Generalitat ja li ha tret la custòdia dels nens. La dona ha ingressat a presó provisional i ara s'investiga si va escanyar més víctimes. El cas té certs paral·lelismes amb un altre que hi va haver anys enrere a Barcelona. Remedios Sánchez actuava de forma molt similar. Ella, però, va acabar matant tres ancianes i en va agredir set més.

La investigació es va iniciar el mes de juliol, després que els Mossos tinguessin coneixement que una dona havia comès un robatori violent al Masnou. A finals del mateix mes es va registrar un assalt de característiques molt similars al municipi de Sant Vicenç de Montalt. Les dues víctimes eren dones d’edat avançada que havien estat atacades dins de casa seva per una dona que anava acompanyada d’un menor.

El darrer assalt violent es va registrar el 9 de novembre a Premià de Mar. Pels volts de les dues del migdia la víctima, que era sola a casa, va sentir com algú tocava el timbre de l’immoble. Quan va obrir es va trobar una dona, acompanyada d’un nen en edat escolar, que demanava menjar, diners i roba. L’agressora la va atacar violentament fins deixar-la inconscient.

Igual que en els casos anteriors, la víctima era una dona de la tercera edat i amb una salut delicada. Les gestions d’investigació van permetre determinar, sense cap mena de dubte, que en tots els casos es tractava de la mateixa assaltant. La detinguda comptava amb diverses detencions prèvies, fetes arreu del territori català, pels delictes de furt, estafa, robatori amb força i mendicitat amb menors.

La investigació continua oberta, perquè es continua estudiant la participació de la dona en casos similars.