La casa Antònia Serra, un edifici curiós d'estil noucentista situat a la confluència dels carrers de Pere IV i Badajoz, tindrà molt aviat l'aspecte original. De moment ja se n'ha recuperat l'antic mirador, que va desaparèixer als anys 60, però també està previst rehabilitar-ne els capitells, els esgrafiats i colors de la façana. Aquest edifici, obra de l'arquitecte Ramon Puig i Gairalt, data de 1926 i està catalogat dins el patrimoni arquitectònic de la ciutat. La remodelació estarà enllestida el mes de febrer. Les obres tenen un cost de 250 mil euros, que finança en part l'Ajuntament.

L’edifici, obra de Ramon Puig i Gairalt, s’adapta a un solar singular: les cantonades tenen angles diferents i els quatre costats tampoc no fan el mateix. Però més enllà de la forma i del mirador, la casa Antònia Serra destaca també per la decoració. La façana original tenia pilastres, capitells, mènsules, gerros i esgrafiats, però 85 anys passen factura i per recuperar-ho tot caldrà recórrer a l‘arxiu històric de la ciutat. Més enllà les balustrades dels balcons, s’haurà d’indagar de quins colors estava pintada la façana.

Tot plegat és un procés de restauració que costarà 250.000 €. Encara que els qui l’han impulsat són els mateixos propietaris, el projecte compta amb el suport de l’Ajuntament, que en finançarà una part per tal que la casa recuperi l’aspecte que tenia quan la van enllestir, el 1926.