Cada any es diagnostiquen a tot l’estat més de 5.000 nous casos de leucèmia. En algunes de les ocasions, l’unica possibilitat de curació és fer un trasplantament de medul·la òssia. Els voluntaris de la Fundació Carreras han volgut conscienciar de la importància de fer-se donants de medul·la òssia, perquè asseguren que pot arribar a salvar vides. L’acció ha anat adreçada tant als empleats de TMB com als usuaris.

L’activitat s’emmarca en la campanya “Mou-te contra el càncer“, un projecte solidari que els treballadors de TMB porten a terme de manera conjunta amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia gestiona, des de l’any 1991, el Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia (REDMO). La Fundació ha trobat donant compatible per a més de 6.000 pacients, i han fet possible 3.000 trasplantaments procedents de donants no emparentats. Aquest èxit ha estat possible gràcies a la solidaritat dels més de 18 milions de donants disponibles arreu del món, 90.000 d’ells procedents de l’estat.