Miss Raisa al programa bàsics

Un jove ha estat detingut per amenaçar greument de mort la rapera barcelonina Miss Raisa, a més d’insultar-la i degradar-la com a dona musulmana. Els fets van passar el mes de juny, quan l’artista va publicar un vídeo a TikTok en què explicava la seva visió de l’homosexualitat i del col·lectiu LGTBI. Després d’això, va rebre insults humiliants per part d’un individu, que també justificava la seva decapitació i l’assassinat, basant-se en arguments religiosos.

La Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) dels Mossos d’Esquadra va engegar aleshores una investigació que va culminar el 4 d’agost amb la detenció del presumpte autor dels fets. El van atrapar a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas amb la col·laboració de la Policia Nacional. Es dona el cas que l’home resideix a la ciutat anglesa de Birmingham i en el moment de la detenció just arribava en un vol a la capital espanyola.

Miss Raisa: “Vaig arribar a Barcelona com un paper en blanc, era una oportunitat de construir la meva vida”

Ordre d’allunyament i prohibició d’utilitzar internet

Segons ha informat la policia, l’home té diversos perfils a les xarxes socials en què es presenta com a consultor i predicador d’afers religiosos i té antecedents per fets similars. L’any 2021 ja va ser detingut per un delicte d’odi contra el col·lectiu LGTBI i per antisemitisme. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs, però té prohibit apropar-se a la rapera a menys de 1.000 metres i tampoc s’hi pot posar en contacte.

El jutge també l’ha prohibit la sortida d’Espanya i l’ús d’internet fins que hi hagi sentència ferma. El jove està acusat d’un delicte d’amenaces greus i un altre contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.