Al ‘Mirador Barcelona’, del “bàsics”, d’aquest dilluns hi ha pujat la cantant de rap barcelonina Miss Raisa. Amb aquest nom artístic, Imane Raissali reivindica en les seves lletres la condició de ser dona, immigrant i musulmana.

Miss Raisa, que aviat publicarà el seu primer poemari en format manifest, va ser també reconeguda amb el premi a la diversitat i la inclusió de TikTok l’any 2021. Té 25 anys, però amb vuit va arribar a Barcelona, una ciutat que considera “plena d’oportunitats i supermulticultural“. “Recordo en arribar una Barcelona com un paper en blanc, una oportunitat de construir la meva vida com a mi m’agrada”, ha recordat.

Precisament, el fet que cada vegada hi hagi més persones i sectors diversos a Barcelona ha fet que Miss Raisa s’hagi trobat amb situacions incòmodes. Hi ha volgut trobar solució a través de la seva música: “Intento transformar amb les meves lletres el que no m’agrada de Barcelona”, ha explicat.

L’afició al rap li va arribar “una mica de rebot”, ha explicat l’artista, però amb aquest estil de música ha aconseguit “expressar experiències dures que he tingut i és alliberador”.