Només veure el logotip del camió, els arrestats eren capaços de saber quina càrrega hi portava a dins. És només una mostra del grau de professionalitat del grup. Coneixen a fons el sector i sobretot, a qui revendre després la mercaderia robada. Entre els seus clients hi havia un dels principals empresaris del món del metall a Catalunya. Els comprava tràilers plens de coure i d'acer i després els exportava cap a altres països, com si fos legal. La policia el va detenir dins l'operació. Se l'acusa d'un delicte de recaptació. TONI MARISCAL, inspector dels Mossos d'Esquadra "Ell sabia que l'origen del material era robat..." A més de metalls, els detinguts també robaven electrodomèstics i aliments. Tot això ho revenien a un altre empresari de València, a qui la policia també ha arrestat. Es calcula que la banda hauria aconseguit un botí de més d'un milió d'euros. Dels 35 detinguts, cinc ja han ingressat a presó. Eren dirigents de la banda els qui s'encarregaven de seleccionar i robar els tràilers. La majoria tenia antecedents per delictes molt similars. TONI MARISCAL, inspector dels Mossos d'Esquadra "Llevaban un ritmo de vida muy alto..." En total, s'han fet una vintena de registres a tota l'àrea metropolitana. A dins, a més del material robat, la policia hi va trobar dues armes de foc.

La investigació, batejada amb el nom d’operació  Màgnum, ha permès detenir tots els membres de la banda, des dels màxims responsables fins als compradors de la mercaderia robada. En total, la policia ha arrestat 35 persones en diferents localitats catalanes, entre les quals, Barcelona.

Segons la policia, el grup robava camions que es trobaven estacionats en polígons industrials o que paraven a les àrees de servei de les autopistes. Tots els robatoris es produïen durant els caps de setmana. Els lladres s’enduien els camions i també la mercaderia que hi havia a l’interior dels remolcs i que era molt diversa: des de metall -coure, acer i alumini- fins a roba, passant per electrodomèstics, portes metàl·liques, vins o caves, entre altres objectes.

L’operació Màgnum és la primera que realitza la Unitat Central de Multireincidents, que es va crear l’octubre de 2010 amb l’objectiu de combatre els delictes que es cometen a Catalunya de forma habitual, reiterada i organitzada.