Arbre caigut Clot

L’enèsim arbre caigut a Barcelona, al Clot, era una robínia i tenia fongs. És la diagnosi que n’han fet les brigades municipals de Parcs i Jardins després de revisar l’exemplar, que va desplomar-se dilluns damunt d’una àrea de jocs infantils al carrer de Biscaia. Malgrat això, l’Ajuntament apunta que no hi havia signes visibles de malestar en l’arbre: ni defectes al tronc, ni tampoc a la capçada.

Arran d’aquest episodi, el consistori ha revisat un altre exemplar de la mateixa espècie a la zona i ha determinat que no té cap afectació. Aquest dimarts s’ha tancat provisionalment l’espai de joc i ara caldrà veure quan es reobre. La zona on va caure l’arbre sol ser l’espai d’esbarjo de molts infants a la tarda, quan surten de les escoles que hi ha a tocar, la d’Octavio Paz i els Jesuïtes el Clot.

155 arbres a terra durant el 2023

Segons els números del consistori, durant els primers nou mesos del 2023 han caigut 155 arbres a la ciutat, uns 50 menys que tot l’any passat. D’aquests, 93 han anat a terra en èpoques de temporal i, per tant, amb els dispositius especials d’incidències activats, com ara la clausura dels parcs. De la resta d’exemplars caiguts, 62, el 80 % va ser per causes externes, com ara cops, accidents amb vehicles o talls d’arrels.

Pel que fa al 2022, durant tot l’any se’n van desplomar 203, 129 per culpa del temps advers i 74 per altres causes. Fonts de l’Ajuntament recalquen que Barcelona, amb 250.000 arbres, té el pla de risc d’arbrat més estricte de tot l’Estat i els exemplars es revisen almenys cada dos anys. El consistori assegura que està parlant amb experts i tècnics d’altres municipis per compartir informació la caiguda d’arbres, “un fet comú a altres ciutats”.