El Zoo de Barcelona ha anunciat que el 20 de novembre va néixer la primera cria de dragó de Komodo al Zoo, després de 202 dies d’incubació. Es tracta també de la segona vegada que un zoo espanyol aconsegueix reproduir aquesta espècie.

Dilluns es va observar com la coberta de l’ou es començava a trencar, però no va ser fins al matí del dia 20 que va acabar d’obrir-se. La cria ha pesat 122 grams i ha fet 43,50 centímetres. Els veterinaris han constat que es troba en perfecte estat de salut i li hhan habilitat una instal·lació provisional, amb un focus de calor i d’UVA de 30 ºC.

L’equip tècnic del Zoo espera que en els propers dies es produeixi el naixement de 13exemplars més. Es tracta d’una gran fita per al Zoo de Barcelona, ja que a la resta d’Europa només s’ha aconseguit reproduir en captivitat aquesta espècie de dragó als zoos de Praga, Londres, Chester, Rotterdam i Gran Canària.

L’aparellament de la parella de dragons va començar el febrer de 2012 i al març va produir-se la primera associació entre ells. Va ser el dia 11 d’abril quan va tenir lloc el primer aparellament amb èxit entre la femella, Asmara, i el mascle, Guntur. Unes setmanes més tard, els conservadors van trobar els ous a un metre de profunditat, al fons d’un túnel que havia excavat la femella. La posta constava de 16 ous fèrtils que es van col·locar en incubadores a 31 graus.