L’organització, separada en dos grups, actuava principalment les vies ràpides AP-7, C-58, C-16, A-2 i B-23. Els detinguts feien aturar els vehicles al voral de les carreteres i els distreien per efectuar el robatori dels objectes de valor. En alguns casos, les víctimes s’adonaven de la situació i els lladres acabaven actuant amb violència. Després, fugien amb vehicles de gran cilindrada que prèviament havien sostret.

Les sis persones del grup, de nacionalitat peruana i equatoriana, es fixaven especialment en els vehicles amb matrícula estrangera a l’hora de triar possibles víctimes. En cas que no en trobessin, els anaven a buscar a la rodalia de l’aeroport, a superfícies comercials o a exteriors d’hotels.

Els Mossos d’Esquadra van detenir els integrants del grup en dues actuacions els dies 19 i 27 de maig i van poder intervenir 10 cotxes robats amb l’objectiu de fer-los servir per cometre robatoris a la carretera. Tot i que es dóna l’organització per desmantellada, la policia no descarta més detencions. Després de declarar, el jutge va decretar presó per als sis detinguts.