FERRAN MASCARELL , conseller de Cultura: "No estan esperant només que la gent hi vagi, no estan esperant només que la gent hi acudim, sinó que a més a més busquen pretextos, busquen motius perquè tots plegats sapiguem la importància que té el teatre en la dinàmica cultural d'un país." SILVIA BEL, actriu " I d'alguna manera les crisis serveixen per replantejar- se coses i per tirar endavant sobretot amb molt de talent i amb bon criteri."

La Carme Pla i l’Albert Ribalta han fet de dependents al Forn MISTRAL (de Ronda Sant Antoni, 96), igual que altres actors catalans que s’han repartit per les 92 fleques d’arreu del país que participen en aquesta iniciativa. Aquest és el segon any que podem trobar el pa del teatre (tres euros), però la novetat ha estat la creació de la coca del teatre, amb un preu de sis euros.

Aquesta idea ha estat promoguda per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, (ADETCA)  l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC),  els teatres públics i l’Associació Catalana del Gremi de Flequers, conjuntament amb la Fundació Esclerosi Múltiple.  Els actes pel Dia Mundial del Teatre s’allargaran fins al proper 27 de març.

Els actes centrals de la festa tindran lloc aquest diumenge, a la plaça de Catalunya de Barcelona, on es durà a terme la lectura del Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre, que enguany ha escrit John Malkovich i que llegirà Joan Vallès. També es llegirà el Manifest de l’AADPC, escrit per Rosa Novell i que llegirà ella mateixa. L’acte el conduiran els actors Pep Cruz i Mercè Arànega i l’amenitzarà el grup d’animació Always Drinking Marching Band. A més, hi haurà una tamborinada a càrrec de l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).