La policia catalana ha desmantellat una banda que traficava amb cotxes, joies i objectes electrònics robats des d’un taller de Terrassa. Quatre de les sis persones detingudes són de Barcelona, on s’han practicat diversos escorcolls durant l’operació. El grup venia els objectes sostrets en el mercat negre.

Agents de l’Àrea de Crim Organitzat dels Mossos d’Esquadra van detenir el 17 de juny passat sis persones com a presumptes autores de la venda il·lícita d’articles sostrets.

El maig de 2012, la Unitat Central de Tràfic Il·lícit de Vehicles de la policia catalana va obrir una investigació a dos homes, als quals s’havia detingut prèviament per un delicte d’amenaces i un de tinença il·lícita d’armes. Els agents sospitaven que els imputats podrien formar part d’un grup criminal dedicat a rebre vehicles robats per vendre’ls posteriorment a persones d’altres països de la Unió Europea, que els compraven ignorant que la procedència era il·lícita. Durant la investigació, la policia va constatar que es dedicaven a la receptació de vehicles i altres tipus d’objectes, tots procedents de robatoris i furts.

Les indagacions es van centrar en l’activitat d’un taller de Terrassa, on s’estaven manipulant els cotxes sostrets per revendre’ls posteriorment. La detenció de la persona que subministrava els turismes al grup va provocar que els  membres de la banda diversifiquessin el tràfic i se centressin en la distribució d’altres objectes de valor fàcilment introduïbles al mercat de consum, com ara càmeres fotogràfiques i de vídeo, tauletes o telèfons mòbils, que eren venuts al mercat negre, així com joies o rellotges de luxe sostrets en robatoris a domicilis, que eren enviats fora de Catalunya per revendre’ls.

Les joies sortien del país un cop desmuntades i foses. En dos escorcolls a l’aeroport del Prat amb només cinc dies de diferència, a una de les persones investigades li van localitzar una bossa amb 16 diamants i una peça casolana similar a un lingot d’or de mig quilogram (444 g) de pes, que l’home investigat portava penjat del coll.

El 17 de juny es va realitzar un operatiu policial per desarticular aquest grup i arrestar-ne els integrants. Es van fer quatre entrades i escorcolls: tres en domicilis de Barcelona i Terrassa i un en un taller d’aquesta mateixa localitat, que funcionava com a magatzem. Durant les entrades es van localitzar objectes i joies procedents de robatoris i furts, a més d’una gran quantitat de tabac de contraban. En un dels domicilis de Barcelona es van trobar més de 5.000 paquets de tabac de diverses marques amb un valor aproximat d’uns 20.000 €. L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions. De moment, tots els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs, en espera de judici.