El grup desarticulat per la Unitat Central d’Estafes dels Mossos s’havia especialitzat en la compra continuada d’aliments i altres productes als quals resultava fàcil donar sortida al mercat il·legal, mitjançant l’ús fraudulent de targetes. La investigació, que va arrencar el desembre de 2011, arran de la denúncia d’una entitat bancària coneguda, conclou que els delinqüents havien arribat a realitzar més d’un miler d’operacions fraudulentes i que l’estafa rondaria els 300.00 euros.

També es va poder confirmar que darrere d’aquesta trama hi havia una organització criminal d’abast internacional, la qual s’encarregava de vendre a grups delictius dades bancàries obtingudes de la sostracció de targetes de crèdit a ciutadans dels Estats Units, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda. Els detinguts, vuit homes d’entre 22 i 44 anys, tots ells de nacionalitat nigeriana, adquirien les numeracions a través d’Internet. Posteriorment, copiaven les dades en noves targetes de crèdit, aquest cop falses, que eren les que utilitzaven per dur a terme les compres.

Set dels arrestos s’han produït a Catalunya i un, a Fuenlabrada, Madrid. Sis ja han ingressat a la presó. Els escorcolls fets per la policia als domicilis dels detinguts han permès localitzar lectors gravadors, material informàtic, documentació falsa i diversos objectes de perfumeria. Els Mossos no descarten més detencions en els pròxims dies.