La sentència sosté que les afirmacions dels editors de la revista, que acusen Josep Maria Via d’haver-se enriquit a costa d’enfonsar la sanitat catalana vulneren el dret a l’honor. La magistrada també assenyala que en una situació com l’actual de profunda crisi econòmica, en què la ciutadania està sensibilitzada amb els casos de corrupció, qualsevol afirmació que es faci d’algú en aquest sentit afecta indubtablement la consideració que se’n tingui en la societat.

Amb tot, la jutgessa condemna els demandats a pagar 10.000 euros en concepte de reparació a Josep Maria Via, que suposadament ha expressat la voluntat de donar íntegrament l’import de la indemnització a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, entitat objecte de la investigació per part dels condemnats.

També es conclou que la sentència ha de publicar-se tant a la versió digital com a la versió en paper de la revista ‘Cafè amb llet’ i s’exigeix la retirada del vídeo, la destrucció de la gravació i altres mesures per suprimir-ne el rastre a la xarxa.