(EFE) La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal establerta a Melilla, Barcelona i Granada que transportava cocaïna des dels Països Baixos fins al Marroc a través de la ciutat autònoma, en una operació sobrenomenada Bergantes en què s’han detingut 21 persones.

Els agents han intervingut gairebé 59 quilos de cocaïna i 186 quilos d’haixix, així com efectes valorats en més de 3,6 milions d’euros, segons que ha informat aquest dissabte la Guàrdia Civil.

La investigació va començar quan els agents van detectar un vehicle sospitós de transportar i introduir droga a Melilla a través del port, dins del qual van descobrir un doble fons al maleter amb 15 quilograms de cocaïna de gran puresa.

L’entramat criminal el lideraven dos germans, un establert al Marroc i l’altre a Granada, que estava fugit de les autoritats judicials marroquines per liderar una organització de tràfic de drogues.

Junts havien organitzat un procés de distribució de droga de dues potes: la primera consistia a rebre haixix del Marroc a través d’embarcacions d’alta velocitat o recreatives per transportar-lo fins a la destinació des de la península, mentre que la segona començava als Països Baixos i Barcelona, on adquirien cocaïna i l’enviaven al Marroc a través de Melilla.

S’han fet fins a 14 entrades i registres en habitatges de Melilla, Granada i a les localitats barcelonines de Martorell, Rubí, Terrassa i Gelida, on la Guàrdia Civil va localitzar un laboratori amb el material necessari per a la recepció, tall, pesatge i envasament de cocaïna.

Els 21 detinguts han estat posats a disposició judicial per presumptes delictes contra la salut pública, falsedat documental i pertinença a organització criminal.