(ACN/Redacció) Els treballadors de presons s’han tornat a manifestar aquest dilluns. Ho han fet a les portes de Brians 2, des d’on han denunciat que s’han produït un centenar d’agressions a interns i funcionaris en els darrers 12 dies, des de la mort d’una cuinera al centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar. En concret, han explicat més agressions aquest cap de setmana a la presó de Ponent i a Lledoners.

Fonts penitenciàries han confirmat a ACN que dissabte un intern va provocar una rascada a un funcionari i un cop al dit a un altre a Ponent, mentre que diumenge dos funcionaris de Lledoners van rebre un cop a la cara i un cop al mentó, respectivament, per part de dos interns diferents.

protesta funcionaris presons a Brians 2

Agressions i violència a les presons

En declaracions a betevé, la Francina, vigilant de la presó de Mas d’Enric, ha confirmat aquesta escalada d’agressions, no només a altres interns sinó també als treballadors. Afirma els darrers anys ha augmentat la tensió i l’agressivitat als centres, que no hi ha respecte cap als funcionaris i que no s’aplica reglament penitenciari. Assegura que falta personal i que la situació és preocupant, per això mantenen la petició de dimissió a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó.

Ubasart diu al Parlament que l’assassinat de la cuinera de Mas d’Enric “era difícilment previsible”
La consellera de Justícia ha comparegut a la Diputació Permanent, que ha fet un minut de silenci en record de la cuinera assassinada.