Veïns del Raval Nord denuncien que han de conviure amb l’incivisme i la brutícia que es genera en un espai ocult rere la Facultat de Geografia i Història de la UB als jardins de Victoria de los Àngeles. S’hi pot accedir des de la universitat, pels carrers de les Ramelleres i de Montalegre.

“Munten un campament de dia”

Segons els veïns, habitualment hi ha diverses persones que “munten el seu campament de dia, fumen drogues, generen molta brutícia i ocasionen problemes”. Puntualitzen que les molèsties sempre són de dia perquè a la nit totes les persones marxen del lloc quan l’espai es tanca.

No és el primer cop que els residents denuncien aquesta problemàtica. Fa mig any ja van alertar de la situació i també de la presència de rates.

Els afectats demanen a l’Ajuntament que es pronunciï sobre l’ús que ha de tenir l’espai “degradat”, que actualment està cedit a la Universitat de Barcelona. A la mateixa àrea, just al davant, hi ha el jaciment arqueològic de la UB, on fan pràctiques els estudiants.

incivisme interior illa ub raval

Desenes de denuncies interposades

Els veïns disposen de desenes de correus electrònics amb l’Ajuntament on es parlen de les diferents solucions que es poden dur a terme. Una d’elles va ser instal·lar un seguit de tanques per mirar de dificultar l’accés a la zona però no va funcionar.

Tanques que l’Ajuntament va instal·lar per tancar l’espai

Un altre proposta va ser la de reformar l’espai, dins del Pla de Mitgeres, per mirar d’integrar-lo als jardins i que sigui una zona de pas entre el Raval i el CCCB però el projecte, segons els veïns, va quedar aparcat.

El districte de Ciutat Vella no n’estava al corrent

La Facultat de Geografia i Història reconeix que hi ha un problema amb aquesta zona i afirma que ha traslladat el malestar al districte de Ciutat Vella. Fonts del govern municipal expliquen, en canvi, que no se n’estava al corrent i que s’actuarà sempre que rebi queixes. Des de l’Ajuntament també es diu que per ara no s’ha previst cap actuació en aquest espai.