agressió trans

Un jove trans ha denunciat l’agressió per part de 12 joves als Jardins de la Rambla de Sants, a tocar de la plaça de Sants. Els fets es van produir dissabte a la matinada i, segons va explicar la víctima a les seves xarxes, en un primer moment el van agredir verbalment preguntant-li si era un noi o una noia i quan ell va respondre que era un noi van seguir assetjant-lo dient-li que era “una lesbiana de merda” i li van demanar que els ensenyés els genitals.

Seguidament, explica que li van pegar cops de puny a la cara i a la boca i puntades de peu al coll, al pit i a la cara. Afirma que mentre l’agredien l’insultaven i li deien: “Trans de merda. Fas fàstic”. Finalment, assegura que mentre marxaven en patinet el van seguir pegant i finalment li van escopir i llançar per les escales.

L’Observatori contra la LGTBI-fòbia condemna els fets

Des de l’Observatori contra l’LGTB-fòbia condemnen els fets i asseguren que ja s’han posat a disposició de la víctima per acompanyar-lo tant des del punt de vista psicològic com jurídic. Eugeni Rodríguez explica que aquests joves “actuen amb total impunitat” i afirmat que, amb aquesta, ja són tres les agressions grupals a persones trans aquest any.

L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia, la plataforma LGTBI CAT i la Plataforma Trans convoquen una concentració de rebuig el 18 d’abril, a les 18 h, a la superilla de Parlament amb Comte Borrell.

El regidor de Barcelona en Comú Marc Serra ha denunciat els fets en una piulada i ha demanat més educació, més prevenció i recursos per atendre les víctimes com es mereixen.