En el Dia de la Visibilitat Trans, el 31 de març, l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia denuncia que les persones d’aquest col·lectiu continuen sent discriminades i objecte d’agressions. Segons l’entitat, l’odi s’ha agreujat des que es va aprovar l’anomenada llei trans, ara fa un any. “El debat de la llei trans va crear una polarització terrible i va ser l’inici d’un odi contra les dones trans absolutament insuportable”, assegura Eugeni Rodríguez, portaveu de l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia.

Agressió divendres a la Trinitat Vella

L’última agressió a persones trans va ser, de fet, aquest mateix divendres. Segons denuncia l’entitat, una dona trans i una de no binària van ser assaltades a la Trinitat Vella per un grup d’adolescents que les van envoltar, les van insultar i, finalment, les van agredir. Segons explica Rodríguez, aquest és el mateix patró que es va seguir en una altra agressió contra persones del mateix col·lectiu que hi va haver fa pocs dies al Poble-sec: “Això és terrible”, diu. L’estiu passat també es van fer virals les imatges d’una agressió transfòbica que hi va haver en un vagó de l’L1 del metro.

Reptes pendents del col·lectiu trans

Més enllà de les agressions, un altre repte del col·lectiu és la inserció laboral, ja que són un dels grups amb més dificultats per trobar feina segons afirma l’observatori. De fet, gairebé la meitat de les persones trans de tot l’estat estan desocupades segons un estudi del Ministeri d’Igualtat.