MARÍA XOSÉ GÓMEZ, portaveu d'Igualtat Animal a Catalunya "Amb aquesta invstigació el que denunciem és l'existència dels zoos en si mateixa. En el cas concret de Barcelona, hem pogut veure com hi ha animals malalts i ferits que no reben atenció veterinària. També hem vist com hi ha animals que per l'estrès de viure en captivitat s'arrenquen la pell, s'arrenquen les plomes".

En el cas de Barcelona, els activistes han gravat un vídeo en què es veuen diferents animals movent-se de manera repetitiva, fet que segons l’organització Igualtat Animal demostra que pateixen l’estrès psicològic propi dels animals salvatges que viuen en captiveri. També denuncien que l’espai en què viuen animals com els dofins és massa reduït. També afirmen que en alguns espais, com el dels cocodrils, el soroll és excessiu i que són massa a prop del públic.

És la primera vegada que Igualtat Animal interposa denúncies administratives, ja que en investigacions anteriors havien estat denúncies públiques a través dels mitjans de comunicació. Els zoològics que han obtingut pitjor resultat en la investigació han estat els de Madrid, Sevilla i Castellar.

Es tracta d’un pas més de l’associació animalista en la seva lluita pel tancament dels parcs zoològics. L’Ajuntament, de moment, no s’ha pronunciat sobre la qüestió.