L'ofensiva de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant, una de les obsessions de l'alcalde Xavier Trias, ofega cada cop més aquesta pràctica. El reforç policial d'aquest estiu, amb agents uniformats i de paisà, s'ha tancat, fins ara, amb més de 2.700 denúncies, un 16,2% més que al juliol i agost de l'any passat. A més a més, s'han incrementat un 54,2% les denúncies a persones que col·laboren amb els venedors a la manta, és a dir, els qui els alerten de la presència policial. L'altra prioritat de l'estiu ha estat la lluita contra les conductes incíviques. Entre juliol i a agost hi ha hagut més de 3.700 denúncies per consumir alcohol al carrer i més de 1.600 per orinar a la via pública. En tots dos casos, hi ha hagut un increment respecte als mateixos mesos de l'any passat. I arran de l'última modificació de l'ordenança del civisme, que prohibeix el nudisme i el seminudisme, aquest estiu la Guàrdia Urbana ha posat un total de 90 sancions. La coordinació amb els Mossos d'Esquadra també ha tingut efectes aquest estiu. El patrullatge conjunt, desplegat per primer cop a les festes de Gràcia i Sants, es mantindrà durant la Mercè i en propers actes lúdics i festius. Avui també s'ha fet balanç de les obres importants de l'estiu. De les 40 actuacions previstes, se n'han completat 36, que inclouen el cobriment de les vies a Sants, l'arribada i desmuntatge de la tuneladora de l'AVE a Entença o les obres als ferrocarrils catalans a Gràcia. JOAQUIM FORN, portaveu del govern municipal "Creiem d'una manera molt clara que anem en la bona línia pel que fa a l'obligació de no abaixar la guàrdia en determinats comportaments que ens han de garantir una millor convivència a la ciutat de Barcelona. Però sobre la platja vull fer un punt i apart. És una de les coses que jo crec que d'alguna manera en el futur, i en la propera temporada, hem de millorar".

L’equip de govern ha destacat el reforç de la coordinació entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que han fet una mitjana de tres patrullatges conjunts al dia. Tot i que el balanç definitiu no es podrà fer fins que passin les festes de la Mercè, l’Ajuntament ha remarcat els resultats de l’ofensiva contra la venda ambulant.

Entre juliol i agost la Guàrdia Urbana ha fet 2.715 denúncies, xifra que suposa un increment del 16,2% respecte a l’any passat. L’informe municipal destaca el creixement de més del 54% del nombre de denúncies a persones que col·laboren amb aquesta activitat. En paral·lel, el balanç constata que les queixes dels ciutadans relacionades amb aquesta qüestió s’han reduït un 37%.

I un capítol a banda han estat les obres de millora urbana. Segons l’informe presentat avui s’han acabat el 90% dels treballs previstos. Entre els més destacats hi ha la cobertura del corredor ferroviari del costat sud de l’estació de Sants, les obres del carril Bus-VAO de la c-58 i l’inici de la retirada de la tuneladora Barcino al pou de la confluència entre els carrers d’Entença i Provença.

En la Comissió de govern també s’ha analitzat l’estat de les platges. En el 91% dels casos les mostres fetes a l’aigua han donat un resultat excel·lent.