Enmig de la polèmica per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha deixat clar que la immersió lingüística es mantindrà al llarg de tot el nou curs escolar. IRENE RIGAU, consellera d'Ensenyament "Les regles de joc es marquen a l'inici de curs. I, per tant, aquest curs i els següents tindran normalitat." Però no només la consellera. Artur Mas ha deixat clara, avui també, la posició del govern. ARTUR MAS, president de la Generalitat "No canviarà el sistema de normalització lingüística a Catalunya, ni el sistema d'immersió lingüística en català en el nostre ensenyament. No canviarà. (...) Jo l'única cosa que adverteixo, que no és una amenaça, sinó una reflexió però que ha de quedar clara. És que el tema de l'idioma per Catalunya és línia vermella que no es pot traspassar. I si es traspassa ens defensarem." Tot el mateix dia que la conselleria d'Ensenyament ha presentat les dades del nou curs. Començarà amb 1.280.232 alumnes. Són 21.411 més que l'any passat. En canvi, el professorat serà el mateix. 67 mil 54 docents. Això sí, per poder fer front a l'increment d'alumnes els professors faran una hora més de classe. A més, 20.000 alumnes hauran de continuar els estudis en els 1.015 barracons que encara existeixen. Totes aquestes dades, emmarcades per la crisi. Amb els pressupostos ja aprovats, la despesa corrent dels centres serà un 10 per cent inferior a la del curs passat. Amb els números clars, la conselleria també ha parlat del contingut. S'ha augmentat l'oferta dels cicles formatius amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral i ajudar a continuar amb els estudis postolbigatoris. A més, el departament vol aconseguir disminuir el fracàs escolar.

La consellera Irene Rigau assegura que les classes començaran amb normalitat pel que fa al model lingüístic. Rigau argumenta que les escoles seguiran el sistema que recull la Llei d’educació de Catalunya. Ha afegit que el govern està disposat a emprendre les mesures jurídiques necessàries perquè es reconegui la validesa del model actual.

Enguany, més d’un milió i mig de nens i nenes ompliran les aules, 88.000 dels quals entraran a l’escola per primera vegada. El nombre de matriculats a cicles de formació professional s’ha incrementat considerablement, un 10,2% a grau mitjà i un 4,1% a grau superior.

Pel que fa als ajustos per la crisi econòmica, el Departament d’Ensenyament ha explicat que 67.000 professors formaran part del cos docent. Per tant, es manté la plantilla de l’any passat tot i que amb reorganitzacions.