Fa sis anys que l'Hivernacle del Parc de la Ciutadella està abandonat. L'edifici es va aixecar durant l'Exposició Universal de 1888 però va quedar en desús l'any 2005, quan l'Ajuntament no va renovar la llicència del restaurant que l'ocupava. Tot i que el 2009 se'n va rehabilitar una part, l'Hivernacle no ha tornat a obrir. Els visitants del parc lamenten la degradació que pateix l'edifici. A part dels visitants, diverses associacions de la ciutat demanen que s'arregli l'edifici. L'Associació Catalana d'Amics de les Orquídies, per exemple, desitgen tornar a utilitzar l'espai per celebrar la mostra anual de les plantes. ENRIC FORRIOLS, president de l'Associació Catalana d'Amics de les Orquídies "No es pot deixar perdre, és una joia de la ciutat. S'ha de tornar a posar al dia. Així podrem posar-hi plantes que no poden estar a l'exterior." En aquests moments, però, l'única manera de fotografiar l'Hivernacle és des de darrere de les reixes.

L’Associació Catalana d’Amics de les Orquídies demanen que s’adeqüi l’Hivernacle per poder tornar-hi a celebrar les exposicions anuals de les plantes. En aquest sentit, l’Enric Forriols, president de l’associació, assegura que “no es pot deixar perdre, perquè és un joia de la ciutat“.

Fa anys que diverses associacions denuncien la progressiva degradació que estan patint els edificis del Parc de la Ciutadella i en reclamen un millor manteniment. L’Associació de Veïns del Casc Antic, per exemple, asseguren que tant l’Hivernacle com l’Umbracle, tots dos construïts durant l’Exposició Universal de 1888, es troben en mal estat de conservació.