Les ciutats han reivindicat aquests dies a la capital francesa la seva implicació directa en la lluita contra el canvi climàtic i han recollit el seu compromís en l’acord “Cities for Clima”. Janet Sanz, tinenta d’alcalde de l’àrea d’Ecologia, ha explicat a Barcelona FM que la delegació barcelonina ha pogut intercanviar experiències amb representants de ciutats com Nova York, Berlín o Estocolm i constatar que totes van “en la mateixa direcció”.

Segons Sanz, durant la trobada s’ha posat en evidència la decepció davant la manca de “voluntat política real” dels estats per no superar els 2 graus d’escalfament global el 2100 però també la capacitat d’acció de les ciutats davant d’aquesta situació.

Sanz assegura que les ciutats poden posar a la seva agenda política aquesta qüestió i aplicar mesures concretes i ha afegit que, de fet, en l’àmbit local “anem de cap” a reduir les emissions d’efecte hivernacle i l’escalfament global.

La responsable de medi ambient de l’Ajuntament ha recordat que el compromís en aquest àmbit és ferm perquè l’escalfament del planeta “altera la vida, la salut de la gent” i ha remarcat que el govern municipal hi està treballant des de l’inici com recull el Compromís Barcelona pel Clima que Ada Colau ha presentat a París.

Janet Sanz també ha insistit en la necessitat de comptar amb una legislació, tant europea com espanyola, que ajudi a implementar les energies renovables i garanteixi “el dret a l’energia de tothom siguin o no persones vulnerables”.