L’acte l’ha dirigit l’organització animalista AnimaNaturalis i ha generat una gran expectació també per part dels mitjans. És l’onzè any consecutiu que AnimaNaturalis cita més d’un centenar de persones a través de les xarxes socials a Barcelona per protestar contra l’ús que es fa de les pells animals. Es tracta de l’acció més important contra l’ús de pells a Espanya.

Precisament a l’estat espanyol encara es compren molts abrics de pell. És una de les potències en producció de pells i per això l’objectiu de la protesta és demanar que es prohibeixin totes les granges pelleteres, com s’ha fet als Països Baixos.

Amb aquesta “performance” es pretén fer arribar un missatge clar a la ciutadania, conscienciant del que s’amaga darrere del procés de fabricació d’una peça de roba de pell.

Segons la presidenta d’AnimaNaturalis a Espanya, Aïda Gascón, per fer un sol abric de pell es poden arribar a sacrificar una vintena d’animals com guineus o llops. En el cas d’abrics de bisó o de xinxilla es poden arribar a sacrificar prop de 300 animals. Molts d’aquests animals, segons ha explicat Gascón, viuen tancats en gàbies en condicions infrahumanes fins que són assassinats per produir abrics de pell.

La iniciativa va sorgir per primera vegada ara fa 10 anys  com a protesta arran de la celebració d’un congrés de moda amb abrics de pell que se celebrava a la ciutat.