El 2 d’octubre els mossos van detenir el propietari i dos encarregats d’una botiga de reparació i venda de material tecnològic, després que els constés que un client havia adquirit allà un telèfon mòbil que prèviament havia estat sostret. A l’interior del local, els agents hi van trobar objectes sobre els quals se n’havia denunciat la pèrdua o el robatori, i per això que es va procedir a l’arrest, tant dels comerciants, tots ells de nacionalitat pakistanesa, per un delicte de receptació, com del client, d’origen indi, per apropiació indeguda.

L’endemà, dimecres 3 d’octubre, una patrulla que es va dirigir a un domicili del Raval per complimentar un requeriment judicial, va observar com tres persones que eren al pis estaven manipulant nombrosos aparells electrònics. Després de comprovar que podia tractar-se de material sostret, se’ls va detenir. Va coincidir que, en el moment de l’arrest, va acudir-hi una persona amb antecedents per delictes contra la propietat industrial i una altra que duia a sobre dos telèfons mòbils i 1.000 euros en efectiu.

Per tal de continuar les investigacions, es va sol·licitar al jutge permís per un escorcoll a fons de l’immoble, situat al carrer de Sant Pacià. Els agents van aconseguir localitzar-hi una seixantena de mòbils d’última generació, tauletes i portàtils, que, majoritàriament, pertanyien a turistes víctimes d’un robatori. De resultes de tot plegat, s’han identificat, a més, tres persones que es troben en crida i cerca i que, segons els mossos, podrien pertànyer a la mateixa trama. De fet, la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella, encarregada del cas, treballa en la hipòtesi que tots els casos puguin estar connectats.

De moment els agents han pogut tornar una vintena de mòbils als seus propietaris. En d’altres casos, però, no s’ha pogut identificar a qui pertany el dispositiu. Per això la policia recorda que és molt import apuntar-se el número IMEI del terminal. Així es pot incloure a la denúncia per robatori i si els agents el recuperen, tornar-lo ràpidament al seu propietari.