curiositats polemica examens selectivitat 2022

Moltes comunitats autònomes ja han fet els exàmens de Selectivitat 2022. Els estudiants d’Aragó, Madrid, illes Balears, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó o Castella-la Manxa ja s’han enfrontat a les proves d’accés a la universitat. Com passa cada any, els exàmens de la Selectivitat 2022 han deixat algunes curiositats i polèmiques. A continuació te’n fem un recull!

Rosalía, a l’examen de Selectivitat 2022 de llengua castellana

La cantant catalana Rosalía ha protagonitzat un dels exàmens de llengua castellana de la Selectivitat 2022 a l’Aragó. Els estudiants han analitzat un text sobre la cançó ‘Malamente’ i l’ús que en fa dels adverbis. L’escriptora Lola Pons explica que la construcció gramatical que utilitza Rosalía al seu èxit musical no és correcta i, amb fragments de la cançó, conclou que són els parlants els qui creen la llengua.

Polèmica pel text d’Almudena Grandes sobre feminisme i transsexualitat

La Rioja ha posat a prova els coneixements dels estudiants en Llengua Castellana i Literatura amb un text d’Almudena Grandes a la Selectivitat 2022. Un escrit sobre feminisme i persones trans que ha creat polèmica a les xarxes. Alguns usuaris han denunciat “els atacs cap a dones trans” i han assegurat que Grandes té altres textos millors que podrien centrar un examen de selectivitat.

Ibai Llanos es cola a les PAU 2022 de Múrcia

L”streamer’ Ibai Llanos també ha tingut un espai a les proves d’accés a la universitat de Múrcia. Ell mateix s’ha fet ressò a les xarxes socials de l’examen de Llengua Castellana i ha mostrat la seva sorpresa en veure que se’l citava en un text sobre noves formes de comunicació.

Un 90 % de suspesos o la repetició d’exàmens, les polèmiques d’altres anys

La polèmica envolta els exàmens de selectivitat cada any. El 2021, un tribunal de la Comunitat Valenciana va suspendre el 90 % dels alumnes que van fer la prova d’Història de la Filosofia. Les qualificacions anaven de l’1 al 3.

Anys abans, centenars d’estudiants extremenys van haver de repetir les proves d’accés a la universitat, després de descobrir que els exàmens s’havien filtrat pel web de la Universitat d’Extremadura.