Últims preparatius per la posada en funcionament dels nous espais del Centre Cívic Pere Quart. L’equipament ha guanyat una nova planta que des d'avui ja està en funcionament i que permetrà desenvolupar nous projectes. SHEILA CORCHETE, directora del Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart “Fins ara tot el que és a planta baixa ja tenia molta vida amb el qual hi ha molts projectes que no podíem portar a terme a dia d'avui. Llavors amb l'obertura de la primera planta tenim l'oportunitat d'encabir molts projectes de territori i altres propostes de ciutat que podem acollir directament aquí al centre.” Un exemple és la sala d'exposicions, la primera que hi ha en un centre cívic del districte i que permetrà posar en valor els artistes locals. A més, a partir d'ara també disposen de dues aules addicionals, una sala polivalent, un espai de cuina, un taller i una terrassa. En total, han guanyat més de 900 metres quadrats. AGUSTÍ COLOM, regidor del districte de les Corts “Tots els centres cívics pateixen en general d'una elevada demanda d'activitats que moltes vegades no es poden cobrir per les limitacions de l'espai. Tot fa esperar que donarem millor cobertura al que ja s'està fent i ampliarem la cobertura i per tant hi haurà més veïns i veïnes que podran gaudir d'aquest espai.” També han tingut en compte tots els detalls perquè els nous espais estiguin completament adaptats. Per exemple, la passarel·la de la terrassa és prou ampla per una cadira de rodes o els taulells de la cuina tenen altures variables.

Després de més d’un any d’obres els usuaris del Centre Cívic Pere Quart ja poden gaudir dels nous espais del centre. S’ha guanyat una nova planta de 900 metres quadrats que permetrà oferir més activitats als usuaris i desenvolupar nous projectes. “Fins ara tot el que és a planta baixa ja tenia molta vida, per tant, hi havia molts projectes que no podíem portar a terme”, explica Sheila Corchete, directora del centre. Per exemple, la nova sala d’exposicions de què disposarà és l’única que hi ha en un centre cívic del districte i permetrà donar valor als artistes cortsencs oferint-los un espai més digne.

En la construcció i l’equipament dels nous espais també han tingut en compte tots els detalls perquè estiguin completament adaptats. Per exemple, els noms de totes les sales estan escrits en Braille, la passarel·la de la terrassa és prou ampla perquè hi passi una cadira de rodes o els taulells de la cuina tenen altures variables. Les obres van començar la primavera de 2015 i puntualment van obligar a aturar les activitats del centre. Les millores han costat poc més d’1,5 milions d’euros.