De moment ja són 145 les famílies que aquest curs han renunciat a la plaça que tenien. MALENA "Yo vivo aquí hace 10 años, mi pareja hace 20, el trabaja en ciencia y le recortaron dos veces el salario y ya está, no podemos vivir con eso y yo también estoy en paro y es imposible por más pública y nada, que no se puede sostener." Tot i que en aquesta escola bressol del districte de Sant Martí hi han registrat, de moment, poques baixes, en aquesta altra del mateix districte des de l'inici de curs ja n'han tingut una desena i pràcticament totes pel mateix motiu: econòmic. ÀNGELS RABADÀ Moviment Escoles Bressol en Lluita "Hi ha hagut sectors de la població que mai abans s'havien donat de baixa per qüestions econòmiques i aquest any sí, com professionals i famílies amb petits negocis, a part de famílies que la seva econòmia familiar és molt més precària, aquestes també s'han donat de baixa." Algunes de les llars d'infants de la ciutat que han tingut més baixes des del començament de curs ens asseguren que aquesta tendència s'arrossega des del curs passat. De fet, des de l'Ajuntament estan convençuts que el motiu de les baixes no és per l'increment de tarifes d'aquest curs, sinó per l'elevada taxa d'atur i el fet que moltes famílies decidexen tornar al seu país d'origen o marxar a l'estranger. Una situació, però, que permet a famílies que s'havien quedat sense plaça i que estaven en llista d'espera, poder ocupar aquestes vacants. JORDI MARTÍNEZ "Es va alliberar una plaça a aquesta guarderia pública i ens van trucar i la vam acceptar." ALBA PUIG "El mateix estiu ja vam saber que no teníem plaça, i el que vam fer és deixar-lo amb els avis i a finals de setembre ens van trucar i, òbviament, de seguida la vam agafar." Encara, però, queden moltes famílies fora. NINA GONZÀLEZ "Ens hem quedat en llista d'espera per aquest curs i esperem que en aquesta nova inscripció que s'obre pugui entrar el curs vinent." Si finalment obtenen plaça, la Nina, que s'ha quedat a l'atur, podrà dedicar-se a temps complet a tornar a buscar feina.

De moment ja són 145 les famílies que aquest curs han renunciat a la plaça que tenien. Algunes de les llars d’infants de la ciutat que han tingut més baixes des del començament de curs ens asseguren que aquesta tendència s’arrossega des del curs passat.

L’escola bressol municipal s’apuja i costa 296,3 euros al mes

Les famílies pagaven fa un any 269 euros al mes per una plaça a l’escola bressol municipal, que inclou l’escolarització i l’alimentació. En un any, l’Ajuntament ha apujat els preus dels centres municipals en 27 euros, i el preu mensual se situa ara en els 296,3 euros. Pel que fa als preus públics de tres escoles municipals de gestió indirecta, es paguen 319,2 euros al mes. En aquest cas, l’escola és més cara perquè aquests centres ofereixen 209 dies de servei al curs, i no 194 dies com ho fa l’escola bressol municipal de gestió directa.

De fet, des de l’Ajuntament estan convençuts que el motiu de les baixes no és per l’increment de tarifes d’aquest curs, sinó per  l’elevada taxa d’atur i el fet que moltes famílies decidexen tornar al seu país d’origen o marxar a l’estranger. Aquesta situació, en contrapartida, permet que famílies que s’havien quedat sense plaça i que estaven en llista d’espera poder ocupar aquestes vacants.