"Es el Pijoaparte. Ha mandado un chiquillo a por un paquete de Chester en el bar Delicias. Mientras espera se arregla el nudo de la corbata y los blancos puños de la camisa." Aquest bar del Carmel és l'escenari d'algunes de les escenes del protagonista de la novel·la 'Últimas tardes con Teresa', de Juan Marsé. Els propietaris expliquen que hi ha turistes i curiosos que el visiten per això. També per la ubicació. ELISABETH JOSÉ, propietària "Estamos ubicados entre el Parque Güell i la baterías antiaéreas, la gente pasa mucho por aquí preguntando dónde están las baterías." I és que estan pràcticament a sobre del local. Dins hi trobem un altre vestigi de la guerra. Al magatzem. "Antes servía como dormitorio, habitación, en la guerra, como refugio." De fet, el bar es va construir als anys 20 aprofitant aquesta cova natural. Si per un altre aspecte és conegut el Delicias és pel plat estrella que fan. Són les braves i tenen el seu petit secret per elaborar-les. "Las patatas suizas son las que recomendamos, tiene una mezcla de salsa 'all i oli' y otra de salsa tipo romesco. Son las que más piden." De moment, la crisi no els afecta. Asseguren que cada dia tenen més clients gràcies al boca-orella i a les xarxes socials. "Somos agradables y la gente supongo que están contentos, van hablando y cada día viene gente nueva."