L’acte d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust s’ha realitzat a l’Auditori de la FCC Blanquerna i se celebra coincidint amb el Dia Internacional de Commemoració a les Víctimes de l’Holocaust, que serà el proper 27 de gener.

10 instituts de diferents punts del país, amb un total de 220 alumnes de quart d’ESO, han participat en l’acte d’homenatge a 140 dels milers de persones valentes que van ajudar a salvar altres persones perseguides. L’objectiu d’aquesta iniciativa és pervenir els perills de l’odi, el fanatisme, el racisme i els prejudicis.

També hi ha participat el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou Loverdos, i el secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Joan Mateo Andrés, que ha recordat als estudiants la cita del Talmud: “Qui salva una vida salva l’univers sencer”.

A més , s’ha projectat el curt ‘Toyland‘ i Serge Barba, president de l’associació FFREEE i nascut a la Maternitat d’Elna, ha fet una conferència. L’acte ha estat presentat pel professor de la FCC Blanquerna-URL David Serrano Blanquer.